Žuta i zelena taksi banda?

Piše: Dalibor Bubnjević

Stiče se utisak da Zrenjanin ucenjuje taksi bratija!
U pitanju je ekipa koju predvode tajkuni koji bi želeli dodatno da se obogate. Svoje građanske vile
u kojima obitavaju nastoje da prošire.
To je iz njihovog ugla opravdano, budući da žele obezbediti svoju nejač! Njihove namere su legitimne. Međutim, problematično je to što vlastita htenja pokušavaju ostvariti preko leđa sugrađana.
Taksi družina je najpre nastojala da (zlo)upotrebi gradonačelnika. Scenario je uvek isti! Gradsko veće usvaja strukovni predlog o višim iznosima najniže cene taksi prevoza. Potom sva tzv. udruženja voze po navedenim vrednostima, budući ih je „vlast prisilila“. Ove godine su Simo Salapura i njegovi saradnici onemogućili velmože da nastave sa bogaćenjem. Na njihov sraman zahtev za uvećanje tzv. minimalne cene nisu ni odgovorili.
Kako to obično biva, ljudi skloni oplodnji vlastitog bogatstva su se okupili u podlom činu. Suprotno brojnim zakonskim rešenjima, odlučili su da usaglase međusobne cene. Šta to konkretno znači? Oni su se dogovorili da Zrenjaninci više plaćaju. Mnogi će reći da je njihov zahtev opravdan zbog rasta cena goriva i slično. Međutim, treba podsetiti da je poslednja korekcija bila pre godinu dana. Tada je taksi start uvećan za 50 posto. S razlogom se postavlja pitanje, šta je to poskupelo za četiri godine 100 posto?