NAJAVE DOGAĐAJA

REPERTOAR POZORIŠTA
Lutkarska scena: „Divljožder ili zašto ne želim da odrastem” (Autorski projekat J. Carana), subota, 14.9. u 11 časova.
„Plavi Petar” (Đ. Urban/ r. E. Mrdaković), 21.9. u 11 časova. „Lutak nevaljalko” (J. Per i L. Spačil/r. J. Caran), 22.9. u 18 časova. „Tvrdoglavo jaje” (A. projekat J. Carana), 28.9. u 11 časova.
Scena „Todor Manojlović”: „Zlostavljanje” (po motivima pripovetke I. Andrića, dramatizacija M. Seničić/r. M. Miljković), 21.9. u 20 časova. Dramska scena: „Nemam da platim i neću da platim” (D. Fo/ r. M. Jagodić), 20.9. u 20 časova. „Vlast” (B. Nušić/r. D. Petrović), 27.9. u 20 časova. „Komandant Sajler” (B. Mihiz/ r. N. Končarević), 28.9. u 20 časova. Biletarnica pozorišta radi radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Brojevi telefona su: 560-141 i 560-136. Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust.

INDIJANCI – SIMBOL SLOBODE
Izložba „Sanjao sam… bizoni prolaze prerijom” otvara se u petak, 13. septembra, u 19 časova u Narodnom muzeju. Kroz XX vek Indijanci su prisutni u odrastanju dece kao simbol iskonske slobode – kroz knjige, stripove, filmove. Želja autora je i da nove generacije podstakne na istraživanje iščezlog života u skladu sa prirodom kakav su vodili Indijanci. Autor je viši kustos Muzeja Vojvodine Darjuš Samii, a nadležni kustos iz Narodnog muzeja je Dušan Marinković.

POSTAVKA KOLONIJE EČKA
Izložba radova 40. Susreta akvarelista biće otvorena u ponedeljak, 16. septembra, u 19 časova, u Savremenoj galeriji. Od 20. do 24. juna u Umetničkoj koloniji Ečka boravili su umetnici Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorović i Marko Tubić. Selektorka je Slavica Popov, viša kustoskinja Savremene galerije.

FRANCUSKI FILMOVI
Ostvarenje „Valej” prikazuje se u četvrtak, 12. septembra, u maloj sali Kulturnog centra, u 20 časova. U sredu i četvrtak, 18. i 19. septembra, na repertoaru je film „Kao lav”. Ulaz je slobodan. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom.

GRAFIKE
Izložba Davida Mlađovića – „Međuodnos posmatrača i publike” otvorena je do 17. septembra u Kulturnom centru.

„teatar iskrenosti”
Poetsko veče sa Stefanom Simićem održava se u četvrtak, 19. septembra, u baroknoj sali gradske kuće, u 19 časova.