NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
U saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji, u Kulturnom centru od 29. jula do 11. avgusta organizuje se izložba „Naša prava na našim rečima”. Čini je trideset kolornih, grafičih radova. Predstavljaju se sadržaji koji promovišu i zagovaraju održavanje mira, a utiču i na stvaranje svesti o poštovanju i zaštiti ljudskih prava kod dečaka i devojčica. Otvaranje je u četvrtak, 29. jula, u 19 časova, a moći će da se prati i na Fejsbuk strani KC-a. Više na www.kczr.org.

DEČJA RADIONICA
U subotu, 31. jula, na programu je radionica grupe „Sovice mudrice” sa Otilijom Buheker Ilić, koja pruža veliki broj informacija i saznanja iz raznih oblasti života i popularne nauke. Program počinje u 10 sati na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

SKULPTURA I CRTEŽ
Postavka „Skulptura i crtež” Dejana Trivunca, prošlogodišnjeg dobitnika prve nagrade 15. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30”, koji raspisuje Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem, biće otvorena do 9. avgusta, u malom salonu Narodnog muzeja. Radovi su nastali u periodu od 2013. do 2021. godine.

FILMSKA TURNEJA
U toku je „Beldoks Eho” turneja festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. Na programu su još tri filmska ostvarenja, koja se prikazuju u velikoj sali od 20 časova. U četvrtak, 29. jula, na prikazuje se film „Za Samu”, a u sredu, 4. avgusta, „Sjedinjene Države – razjedinjeni narod”. U četvrtak, 5. avgusta, publika će imati priliku da pogleda „Otac Arsenije”. Ulaz je besplatan. Više o filmovima na www.kczr.org

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 29. jula, u 18 časova počinje radionica „Kolorino stvaralaštva”, od 19 časova na programu je „Persu kuvanje”, dok se u 19.30 predstavljaju aktivnosti Dečjeg centra „Smajli”. U 21 čas prikazuje se film „Fantastični povratak u OZ”. U petak, 30. jula, u 20 časova je muzički program Milica Dosković, vokalna solistkinja sa gostima. Narednog dana u 17 časova je promocija knjige „Kofer prepun snova” Stanislave Matejin, a u 20 časova su „Bid bend” Gagić i prijatelji. Prvog avgusta u 20 sati je Branislav Grujin Baka – učitelj joge, a u 21.30 projekcija filma „Dorman”. Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika svih generacija” sviraju 2. avgusta, u 20 sati. Vinarije „Dragan” i „Mirković” Pančevo i duo „Hend mejd” predstaviće se 3. avgusta, takođe u 20 sati. U sredu, 4. avgusta, je Marijana Di-di Romanov, revija haljina i muzičko-poetsko veče. U četvrtak, 5. avgusta, u 18 časova je radionica „Sovice mudrice”, a u 19.30 slede radionica Cekoma i „Persu kuvanje”. Projekcija filma „Kikoriki: legenda o Zlatnom zmaju” je u 21 čas.