a Szerb Nemzeti Caritas munkatársai Belgrádban talélkoztak az elmúlt hétvégén

A szerbiai Caritas-önkénteseinek találkozója
A Szerb Nemzeti Caritas szervezésében június 10-én, Belgrádban tartották a szerbiai Caritas-önkéntesek és munkatársak találkozóját mintegy százötven résztvevővel.
A Nagybecskereki Egyházmegyénből tizennyolcan vettek részt az összejövetelen mons. Fiser János általános helynök és Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója vezetésével.
Az idén egy olyan részét mutattuk be munkánknak, amely töretlen népszerűségnek örvend immár tizenkét éve és csak önkéntesek végzik a Nagybecskereki Püspökségi Caritas központjában. Csipak Erzsébet szociális munkás a kezdetektől vezeti a különleges nevelési igényű gyermekek foglalkozásait, időnként Kovács Irén tanítónő is bekapcsolódik ebbe a tevékenységbe. Ők ketten mutatták be önként vállalt szeretetszolgálatukat, amely nagyon jó visszhangra talált a jelenlévőknél. Érdekes színfoltja volt az összejövetelnek, mert ilyen jellegű aktivitásról senki sem számolt be az összejövetelen– hangsúlyozta az igazgató úr, aki kiemelte, hogy munkájukat Dr. Német László SVD püspök is maximálisan támogatja.
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda