Nagybecskerek főterén rendezték meg

A Bánáti Szorgos Kezek elnevezésű rendezvény
Az idén rendezték meg tizenyolcadik alkalommal Nagybecskereken a Bánáti szorgos kezek elnevezésű rendezvényt. Ez a manifesztáció az idén nem csak nagykorúvá vált, hanem önállósodott is, ugyanis első alkalommal nem a Sör napok keretében szervezik meg.
Szombaton délután a város főterén Duško Radišić Nagybecskerek polgármesterének tanácsosa nyitotta meg a rednezvényt, amelyen szebbnél-szebb kézimunkákat, valamint ízletesebbnél-ízletesebb falatokat mutattak be a kiállítók.
A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület az idén először vett részt a rendezvényen, ahol kézimunkákat és keltkalácsokat hoztak magukkal, az Egyesület Százszorszép kézimunkacsoportjánka a tagjai, Sztojkov Szilvia, Gera Erzsébet, Égető Mária, Baranyi Fái Irén és Koppi Aranka.
Igaz, hogy először vettek részt, de rögtön két díjjal is bővítették a elismeréseik számát, ugyanis két kategoriában különdíjban részesítették a Petőfi kézimunka csoportának a tagjait. A kelttészta kategoriában, valamint a kézimunka kategóriában nyertek különdíjat.