TORDAI MŰVELŐDÉSI NAPOK 21. ALKALOMMAL

A Petőfi Művelődési Egyesület jubileumának a jegyében

A múlt szombaton a magyar kultúra napja alkalmából Tordán megtartották az idei Tordai Művelődési Napok ünnepélyes megnyitóját. Az ünnepség a helybeli Petőfi Művelődési Egyesület 75 éves jubileumának a jegyében zajlott.
A rendezvény egy kiállítás megnyitójával vette kezdetét, mely a jubiláló egyesület 75 éves múltját mutatja be. Az egybegyűlteket Dobai János a tordai helyi közösség elnöke üdvözölte, majd Sutus Áron a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke méltatta a hetvenötéves egyesület múltját.


A Művelődési Ház nagytermében került sor a sorrendeben 21. tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat megnyitójára, mely a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét. Ünnepi köszöntőt Dobai János a polgármester mondott, majd Fremond Árpád a Magyar Nemzeti Tanács elnöke üdvözölte az egybegyűlteket és köszöntötte a jubiláló egyesületet.
Az ünnepi műsorban az egyesület aktív és egykori tagjai is felléptek. Közönség elé állt a két citerazenekar, az asszonykórus és leánykórus, valamint a két tánccsoport is, akiket a Juhász zenekar kísért. Az egyesület egykori tagjai Nagy Szabina, Fejős Julianna és Molnár József pedig nótacsokrokat adtak elő a Samu és Rice zenekar kíséretében.

A Petőfi Művelődési Egyesület vezetősége díszoklevelekkel köszönte meg azon személyek és szakcsoportok munkáját, akik hozzájárultak az elmúlt hét és fél évtized sikeres munkájához, valamint azon intézményeknek és egyesületeknek, akik támogatták, illetve szorosan együttműködtek az egyesülettel.
A rendezvénysorozat két hónapig fog tartani és igen gazdag és szerteágazó programmal várják a szervezők az érdeklődőket.