AKCIJA OMLADINSKOG MEŠOVITOG HORA MUZIČKE ŠKOLE: „Podržite nas i budite deo naše raspevane ekipe“

Omladinski mešoviti hor muzičke škole Josif Marinković” započeo je kampanju prikupljanja novca za odlazak na horsko takmičenje u Italiju preko internet platforme Donacije.rs. Ovaj hor čini 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Araca… Od 2006. do 2018. Hor je osvojio 42 nagrade na značajnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Posebno su ponosni na prva mesta na takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji, kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji. Ove godine horisti Muzičke škole spremaju se za treće Internacionalno horsko takmičenje „Leonardo da Vinči” koje se održava u Italiji od 9. do 12. jula. Dirigentkinja hora Zorica Kozlovački kaže da bi se Hor na ovoj smotri takmičio u dve kategorije – C – omladinski horovi i G – folklorna muzika u horskim aranžmanima.

Program već uveliko vežbamo i mnogo nam se sviđa! U C kategoriji pevaćemo jednu divnu romantičnu kompoziciju „Abendlied”, modernu „Nyon, Nyon” uz koju imamo i koreografiju pa nam je zato jako zabavna i našu „Nišku banju”. U kategoriji G spremamo „Igrale se delije” iz Srbije, makedonsku „Rum Dum Dum” i italijansku tradicionalnu pesmu „Bella Ciao“. U okviru festivala naši horisti bi, osim u takmičarskom delu, učestvovali i u zajedničkom pevanju kao i u horskim radionicama eminentnih svetskih stručnjaka iz ove oblasti – kaže ona i dodaje da su horska takmičenja u Italiji uvek su na visokom umetničkom nivou, te da je čast pevati na njima.

Pevači na ovo sve dodaju: „Mi smo u mislima već na sceni i pevamo iz sveg srca i glasa, podržite nas i budite i vi deo naše raspevane ekipe”

Da bi ovako veliki ansambl otputovao na takmičenje, troškovi su vrlo veliki – kotizacija za učešće na takmičenju, prevoz, smeštaj, hrana, garderoba….Mlade horiste podržaće njihovi roditelji, škola, a nadaju se i finansijskim sredstvima od projekata upućenih Gradu Zrenjaninu, Pokrajini, Republici i drugim fondacijama. Pored doniranja preko platforme Donacije.rs – preko linka https://www.donacije.rs/projekat/omladinskihor/, kampanju za odlazak Hora na takmičenje u Italiju može se podržati i direktnom uplatom na žiro račun udruženja „Major Music”: 200-2783910101009-86 Banka Poštanska štedionica A.D. Sve uplate će biti evidentirane i na sajtu Donacije.rs i dodate sve ukupnom iznosu.

Aktivnosti hora mogu se pratiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

Donacije.rs je humanitarna platforma za grupno finansiranje neprofitnih kampanja. Usmereni su na unapređenje lokalne filantropije i pomoć kampanjama koje su orijentisane na obrazovanje, kulturu, umetnost, mlade, decu.

Udruženje „Major Music“ je osnovano 2013. godine. Osim podrške Omladinskom horu, pri udruženju je osnovan i uspešno radi Mešoviti hor „Pannonica”. Misija udruženja “Major Music” je da afirmiše umetnost, muziku, pre svega horsko pevanje.