Amižića neće naprednjaci?

PIŠE: Dalibor bubnjević

Od izlaska na birališta nas deli nekoliko meseci, pa nikog ne iznenađuje nastojanje političara da zauzmu povoljne startne pozicije. Pojedinci to čine u okviru vlastitih stranaka, dok drugi razmišljaju u pravcu dojučerašnjih oponenata. Ovih dana se moglo čuti da neće biti ništa od prebega Predraga Amižića iz Socijalističke partije Srbije u Srpsku naprednu stranku.

Iako su mediji o ovom transferu već pisali, nezvanično se u kuloarima pominje mišljenje uglednog naprednjaka da nije pravi momenat da Amižić bude rado prihvaćen u njihovim redovima. Strah političara je opravdan, jer su na njega kivni mnogi bivši radnici „Agroživa“. Naročito ih vređa spekulacija da je, navodno, menadžment „Agroživa“ naplatio zaostale plate, a da njih u tom pokušaju sputavaju isti ti ljudi.

Bitno je istaći da u Žitištu, za raliku od Amižića, dvojica političara imaju značajanu podršku tamošnje javnosti. Predsednik opštine Mitar Vučurević opstao je do kraja mandata i pored brojnih pritisaka kojima je bio izložen. U isto vreme, vešte manevarske sposobnosti i brigu o matičnoj opštini pokazao je Igor Salak, poslanik u Skupštini AP Vojvodine. Sledstveno navedenom, Vučurević i Salak uspešno sarađuju. Međutim, čuđenje ostaje zašto to nikako da pođe za rukom njihovom sugrađaninu Amižiću…