AZ ELMÚLT HÉTVÉGÉN MUZSLYÁN

Kilencedik nyári játékok
A muzslyai RÉMUSZ – Hagyományápolók Egyesületének tagjai augusztus 6-án kilencedik alkalommal szervezték meg a Muzslyai Nyári Játékok elnevezésű rendezvényüket, melynek célja a barátkozás, a természetben eltöltött idő mellett, a közösségépítés volt.
Az esemény helyszíne a Lehel Sportközpont volt, ahol az odalátogatók megkóstolhatták a muzslyaiak híres birkapaprikását és közkedvelt óriáslángosát, valamint a helybeli borászok és borkedvelők borait. Ezenkívül kapható volt még sült kolbász, csemegekukorica, édes-és sós sütemény is.
A szervezők a sportolni, versenyezni vágyó gyerekek, fiatalok és idősek számára színvonalas játékokat és foglalkozásokat szerveztek, melyek keretében a legfiatalabbak részt vehettek néhány logikai és ügyességi játékban, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) jóvoltából pedig a szabadtéri rajzolás, festés keretében mutathatták meg képzőművészeti tehetségüket. A fiataloknak strandröplabda, kötélhúzó és sörivó versennyel, az időseknek pedig pikádózással és fémkorongdobálással kedveskedtek.
Az idén sem maradhatott el a halászléfőző verseny, mely keretében a helybeli és környékbeli szakácsok, egyesületek, csoportok és baráti társaságok mutathatták be főzési ügyességüket.
A kilencedik nyári játékok jó hangulatáról a hagyományápolók zenekara, a muzslyai zenészegyesület zenészei és énekesei, valamint az Objection Együttes gondoskodott.
Borbély Tivadar