BADMINTON: Veterani ne posustaju

Takmičari Badminton kluba Banat” imali su u subotu jedan od najuspešnijih dana u svojoj istoriji. Naime,u subotu, 2. decembra, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održano je Prvenstvo Srbije za veterane i međuškolski turnir u badmintonu, a Zrenjaninci su bilii fantastični.

Prvo su zrenjaninski osnovci i srednjoškolci, inače svi igrači BK Banat“ osvojili tri medalje u svojim kategorijama i to Damir Ubacić (zlato, VII i VIII razredi), Nemanja Ubavić (srebro, VII i VIII razredi) i Vuk Vujadinović (zlato, VII i VIII razredi).

Posle njih su na terene stupili zrenjaninski veterani i zaista se sjajno predstavili. Darko Carić, inače prošlogodišnji šampion u dve kategorije ovog puta je bio srebrni u kategoriji 40+ (godina), Igor Kovač je osvojio srebro u kategoriji 35+, a zajedno u muškom dublu u kategoriji 35+bili su bronzani. Bane Vodeničar je u miks dublu u kategoriji 35+ sa partnerkom iz Pančeva uspeo da se domogne bronze.

Mladi Vanja Kovač bio je učesnik regionalnog rumunsko-srpskog turnira ocnovnoškolaca u Vršcu i u svojoj kategoriji 3. i 4. razreda osvojio ubedljivo zlato i time upotpunio uspeh zrenjaninskog kluba.

M.B.

Foto: BK Banat“