„BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI”: Pesmom i igrom počelo julsko druženje sugrađana i gostiju

Prvo julsko veče u okviru manifestacije „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, proteklo je u znaku raspevanosti naše sugrađanke Milice Dosković, članice Hora Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Njeni gosti su sinoć u Gradskoj bašti bile članice Ženske pevačke grupe Kulturnog centra Zrenjanina „Filigrani“. Pridružila su im se i razigrana deca…

Dok je bašta bila puna posetilaca u muzičkom delu programa, dotle ih je jedva desetak gledalo, nakon toga, film „Crni leptir“ (Black Butterflay), triler američkog reditelja Brajana Gudmana, u kojem igra i popularni Antonio Banderas

U utorak od 20 časova, na programu je bilo Vinsko veče – Vinarija „Despotika“ iz Smederevske Palanke. Za muzičku pratnju je bio zadužen Duo „Joca i Brana”. Večeras, 3. jula, od 20 časova, učesnici poetsko-muzičke večeri su Biljana Dimitrijević Maritinov i Milorad Martinov i „Klub za stara i odrasla lica” u Zrenjaninu.

Dečiji centar „Smajli” će u četvrtak, 4. jula, od 17 časova, održati radionicu „Zdravo dete od glave do pete” – saveti za dobro zdravlje, ishranu, srećno i nasmejano odrastanje, kao i o štetnosti duvana, alkohola, droge. Radionica CEKOM-a od 18 časova naslovljena je „Sport i igra”, a od 21 čas je projekcija dečjeg animiranog sinhronizovanog filma „Misija Katmandu”.

Melenački tamburaši „Džo i drugari” sviraju i pevaju u petak, 5. Jula, od 20 časova.

Bid Bend” Gagić i prijatrelji, u ovom sastavu već 15 godina, zabavljaće goste u subotu, 6. jula, od 20 časova – evergrin, džez, latino muzika, šlageri.

U okviru programa Aktivni Zrenjanin, u nedelju 7. jula, predstaviće se Tekvondo klub iz Zrenjanina.

Milica Dosković, vokalna solistkinja, ponovo je u Gradskoj bašti u ponedeljak, 8. jula, od 20 časova, a od 21 čas je projekcija američkog horora „Zver”.

Vinarija „Mačkov podrum” gostuje sledećeg utorka, 9. Jula, od 20 časova, a muzička pratnja je Duo „Joca i Brana”.

Gosti Multimedijalne večeri, sledeće srede, 10. jula, od 20 časova, biće Književna omladina Srbije, Društvo Zavičajaca Zrenjanin i „Filigrani”. Monodrama „Tražim muža” rađena prema tekstovima Duška Radovića, počinje u 20.30 časova. Gluma i režija Jelica Brestovac, koreografija Natalija Božić, Beograd.

Radionica Dečjeg stvaralačkog centra „Maštalište” je sledećeg četvrtka, 11. jula, od 18 časova. Potom je program GNB „Žarko Zrenjanin”, a zatim predstava „Pipi duga čarapa”, gostovanje iz Beograda, kao i projekcija filma za decu.

B. Jajić