Befejeződött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozója

A Madách és a tóbai színjátszók sikeres szereplése Kupuszinán

A nemrégiben befejeződött Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozóján, amelyet az idén Kupuszinán rendeztek meg a Közép-bánáti térségből két társulat vett részt.
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház Michael Frayn: Függöny fel! című vígjátékával, melyet Tóth Irén rendezett és a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszói Kéri Ferenc: Meghalsz banya! című darabjával Lackó Farkas Erzsébet rendezésében.
A nagybecskereki társulatot nyolc díjban részesítették és ezekből kettő a fesztivál hivatalos díja.
A Függöny fel című előadás érdemelte ki a Közönségdíjat, valamint Balázs Györgyöt Szilágyi István-díjban részesítették Selsdon a betörő szerepének a megformálásáért.
Tóth Irént az előadás rendezőjét, az előadás színpadra állításáért részesítették különdíjban.
A Madách még három színészi különdíjat is kapott. Kamrás Annamáriát, Dotty (Clackett asszony) szerepéért, Váci Nándor t, Gary (Roger) szerepének a megformálásáért, Frederick (Philp) alakításáért viszont Jenovay Lajost díjazták.
Az előadás díszletének a kivitelezésért Lackó Róbertet és Faragó Tibort részesítették különdíjban.
Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának a különdíját is a nagybecskereki társulat vehette át.
A tóbai színjátszók öt díjjal tértek vissza Kupuszináról.
Lackó Farkas Erika a találkozó egyik fődíját a Magyari Piri díjat vehette át a banya szerepének a megformálásáért.
A diákzsűri a tóbai előadást különdíjban részesítette, valamint a tóbai színtársulat az Újvidéki Színház különdíját is a magáénak tudhatja.
Szántó Tivadart a bakter szerepének, Hanyic Patrikot viszont Bendegúz szerepének a megformálásáért részesítették különdíjban.