BOKS: STRAHINJA NAJBOLJI KADET

U 5. kolu Super lige Boris Dovedan, član Boks kluba Banat nastupao je za ekipu Sombora u juniorskoj konkurenciji. On je nadjačao svog rivala i to mu je četvrta pobeda u nizu u tom takmičenju.
Trojica boksera Banata borila su se u petom kolu lige sever. Pionir Jovan Nikolić savladao je Luku Simića iz Loznice. Kadet Strahinja Rašović ubedljivo je pobedio aktuelnog prvaka države Matiju Pižuricu iz subotičkog Spartaka. Za sve što je pokazao u ringu žiri mu je dodelio pehar za najboljeg kadeta. Dario Tomić je u uzrastu mladih boksera nadvisio borca iz Lazarevca Adama Krstovića, a meč je bio najuzbudljiviji i najkvalitetniji u celoj ligi u kojoj je održano ukupno 33 borbe.
Boris je u međuvremenu otputovao u Budvu gde će se održati međunarodni turnir koji će okupiti boksere sa četiri kontinenta. Strahinja se vraća u Banju Koviljaču na pripreme reprezentacije za nastupe na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu Evrope koji će se održati u Sarajevu, odnosno Tbilisiju. Dario i Jovan će se za predstojeće nastupe spremati u Zrenjaninu sa ostalim bokserima Banata.

B. M.