BROJNE AKTIVNOSTI KUD „DR BORISLAV JANKULOV” IZ JAŠE TOMIĆA

Pripremaju predstave, organizuju koncerte

Novo rukovodstvo Kulturno-umetničkog društva „Dr Borislav Jankulov” iz Jaše Tomića uz pomoć članova i brojnih organizacija, udruženja i pojedinaca, ostvaruje zacrtane planove. Nova predsednica je Danijela Parivodić, a u rukovodećem timu su njen zamenik Nikola Bredšnajder, sekretarka Jelena Popara i šef orkestra Dušan Radosav. Na upravljanje su od Mesne zajednice dobili Dom kulture, što je znak poverenja, ali i velika odgovornost.
Jaša Tomić je nekada bilo sresko mesto, stariji meštani još pamte igranke, koncerte, zabave… Kako nameravate da vratite naselju ugled kulturnog stecišta?
– KUD „Dr Borislav Jankulov” sada okuplja više od 150 članova. Nastojimo da oživimo sve sekcije koje su nekada bile ponos Jaše Tomića i Opštine Sečanj, ali i celog regiona. Kod nas je uvek neko veliko spremanje, stalno imamo nove ideje. Trudimo se da što više uključimo decu, raspoloženi smo za timski rad. Finansijski nam najviše pomaže lokalna samouprava, ali ima mnogo ljudi koji su spremni da budu sponzori. Lepo sarađujemo i sa drugim društvima i organizacijama u Jaši. Podržava nas Mesna zajednica, OŠ „Stevan Aleksić”, Udruženje žena „Žuta ruža” iz Busenja, SZR „Kitanović enterijer”.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju