ČAS PROGRAMIRANJA: Studenti održali čas osnovcima i srednjoškolcima

Na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu danas je održan Čas programiranja”, za učenike osnovnih i srednjih škola. Oni su, uz pomoć studenata, imali priliku da saznaju o programiranju, ali da ujedno upoznaju ovu visokoškolsku ustanovu i njene studijske programe.

Uvodnu reč održao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. Robote koje su same konstruisale predstavile su studentkinje Marija Nedić i Dragana Šević. Sa budućim programerima bio je i student Nebojša Tatomirov. Marija Subić iz kompanije „YUTeam Sofware“ održala je motivaciono predavanje o važnosti bavljenja programiranjem, a Marijana Milićev predstavila je aktivnosti Startit centra.

Učestvovali su učenici is ETGŠ Nikola Tesla” sa profesorkom Olgicom Rakić, kao i učenici osnovnih škola Đura Jakšić” i Jovan Jovanović Zmaj” i nastavnici Darko Stankov i Smiljana Novakov. Svi učenici dobiće sertifikate o prisustvu Času programiranja”.

Zrenjaninski fakultet Čas programiranja” organizuje tradicionalno, tokom Evropske nedelje” koja traje od 7. do 22. oktobra. To je događaj koji promoviše izražavanje kreativnosti kroz programiranje. U 2016. godini, širom evropskog kontinenta, bilo je organizovano 23.000 događaja sa 970.000 učesnika iz 46 zemalja. Ove godini očekuje se preko milion učesnika u 56 zemalja.

M.B.

cas programiranja2