ČESTITKE MLADIM KUGLAŠICAMA I KUGLAŠIMA

REZULTATI ZA PRIMER I PONOS

Na nedavno održanom svetskom prvenstvu u kuglanju u kategoriji pionira, kadeta i juniora, održanom u slovenačkim gradovima Kranju i Kamniku, za reprezentaciju Srbije nastupilo je desetoro mladih kuglašica i kuglaša iz Zrenjanina.
Juniorka Višnja Živanović, članica novosadskog KK Radnički, osvojila je zlato pojedinačno i srebro u kombinaciji. Bronze su donele juniorke Milena Jurišić (Kristal) i Olivera Čikoš (Alimenta, Novi Sad), a u ekipnoj konkurenciji odličja istog sjaja pripala su Renati Bodo i Milošu Rajiću (oboje članovi Kristala) i kadetkinji Mioni Grujić (Alimenta).
Njima i ostalim reprezentativcima koji se nisu domogli odličja, kao i Bosiljki Božić, članici Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije i sekretarki Kristala, čestitali su gradonačelnik Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.
– Promovišemo ono što je najvrednije u sportu, a to jesu rezultati ovih mladih sportista, budućih šampiona u seniorskoj konkurenciji. U godini u kojoj je Zrenjanin Evropski grad sporta, to je uspeh kojem pridajemo posebnu pažnju i nadamo se da ćemo u narednom periodu imati mogućnost da podržimo ne samo kuglaše, nego i ostale sportiste – poručio je Salapura.

Izvor i fotografija: Grad Zrenjanin