Da li su aktivirana sredstva obezbeđenja?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zaposleni u JKP „Vodovod i kanalizacija“ su zabrinuti za sudbinu svog preduzeća! Iz dana u dan, sve više su uvereni da aktuelni direktor ne preduzima aktivnosti kako bi obezbedio dugoročnu održivost sistema. Najviše ih brine neperspektivna finansijska situacija koja ih podseća na mehur od sapunice koji se njiše u sumrak vetrovitog dana.
Ovih dana se može čuti da je zaposlene šokirala činjenica da advokat iz Novog Sada pozajmljuje pola miliona dinara nekada moćnom javnom preduzeću?! Postavljaju pitanje da li je „Vodovod“ dotakao dno kada nema sredstva da plati izvršni postupak. Takođe, nejasno im je zašto, pored novosadske, bivaju angažovane još dve advokatske kancelarije da zastupaju ovo komunalno preduzeće? Ne spore da jedan advokat pošteno radi svoj posao i svakodnevno, po punomoćju, nastupa pred ovdašnjim sudom. Zbunjuje ih šta onda radi druga punomoćnička kancelarija?
Nisu samo radnici zabrinuti! Sve češće se mogu čuti disonantni tonovi, po pitanju aktuelnog direktora, i u vladajućoj koaliciji. Pojedini funkcioneri smatraju da je neophodno u što kraćem roku smeniti, tj. penzionisati Ivana Devića. Najviše mu zameraju pasivnost u postupanju kada je „fabrika vode“ u pitanju. Opravdano postavljaju pitanje da li je Dević postupio u granicama svojih ovlašćenja kako bi zaštitio interes preduzeća na čijem je čelu. Konkretno, interesuje ih da li je aktuelni direktor aktivirao sredstva obezbeđenja u momentu kada izvršilac usluge nije postupao u skladu sa ugovornim odredbama.