Da li su ligaši opozicija?

Piše: Dalibor Bubnjević

Da li su ligaši opozicija?

Formalnu opoziciju u Skupštini grada Zrenjanina čine Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Srpska radikalna stranka (SRS), Dosta je bilo (DJB) i Demokratska stranka (DS). Na prvi pogled, reč je o plejadi političkih partija sa višedecenijskim stažom. Moglo bi se očekivati da političari tog profila budu snažna oporba sadanjšim vlastodršcima. Međutim, da li je to tako?
Ligaši Nenada Čanka simuliraju opoziciono delovanje u Banatu, a istodobno su deo vladajuće koalicije u Novom Sadu. Njihovo postupanje u Narodnoj skupštini je upitno po svim osnovama, budući da su nemi na nepravdu, a bučni na trivijalnosti. Koliko je ligašima stalo do
Zrenjanina, najbolje se očitava u činjenici da je Bojan Kostreš, drugi čovek LSV, retko kad viđen u baroknoj sali u vreme zasedanja Skupštine grada.
Demokrate su posebna priča. Na početku mandata su bile besprekorne, čak su uspele da ponište odluke gradskog parlamenta pred Upravnim sudom. Danas ne liče na sebe! Svetla tačka su Alisa Kockar i Miroslav Kalanj, školovani i mladi ljudi puni energije.
Na radikale ne vredi trošiti reči, jer predstavljaju amorfnu masu na ovdašnjoj političkoj sceni. Suprotni njima su odbornici DJB, budući da svake nedelje saopštavaju precizne i argumentovane kritike na račun rada nosilaca javne vlasti.