VANG FENG PREDSEDNIK „ŠANDONG LINGLONG TAJER” O INVESTICIJAMA U ZRENJANINU

Naš dolazak poruka investitorima

Preduzeće „Linglong internacional Evropa” DOO počelo je 30. marta izgradnju fabrike u Slobodnoj trgovinskoj zoni Zrenjanin, a vrednost investicije je više od 900 miliona dolara. Podizanje fabrike je planirano u tri faze i trajaće ukupno šest godina. U intervjuu koji su tim povodom objavile „Novosti”, predsednik „Šandong Linglong tajer” Vang Feng objasnio je zašto su odlučili da svoju proizvodnju otvore baš u našoj zemlji.
– Naša kompanija je 2016. godine počela da traži mesto za početak prozvodnje u Evropi, vrlo brzo sa nama je, preko abmasadora, u kontakt stupio predsednik Vučić, mi smo videli da je njegova želja da sarađuje sa nama iskrena. Naravno, napredak srpske ekonomije poslednjih godina, kao i stabilna politička situacija u zemlji, doprineli su da se naša kompanija u izboru od pet zemalja ipak opredeli za Srbiju.


Na pitanje da li će neki od kooperanata doći zajedno sa „Šandong Linglongom” u Srbiju, predsednik Feng je objasnio da je to realna mogućnost.
– Sporazum koji smo potpisali sa Vladom Srbije avgusta 2018. uticao je i na naše poslovne partnere. Kompanija koji nas snabdeva repromaterijalom i firma koja radi logistiku takođe će pokrenuti poslovanje u Srbiji. Mi očekujemo da će početak proizvodnje biti krajem 2020. ili početkom 2021. godine, dok bi pun kapacitet proizvodnje, odnosno 13 miliona guma godišnje, trebalo da ostvarimo 2025.
Predsednik Feng kaže da se njegova firma već sprema da primi nove zaposlene.
– Mi se već pripremamo za zapošljavanje radnika, podržavaćemo zaposlene, i pružićemo im najbolje uslove za rad, to podrazumeva obuku, potrebnu opremu i adekvatnu zaradu.
„Šandong Linglong tajer” će plasirati svoje proizvode u Severnu Ameriku, Evropu i Severnu Afriku i, naravno, u Srbiju, istakao je predsednik Feng i dodao:
– Nama je lokacija u Srbiji jako bitna, jer smo tako bliže kupcima i samim tim možemo da im pružimo bržu i kvalitetniju uslugu.
O najavama da će u Srbiji otvoriti istraživački centar, predsednik kompanije Vang Feng kaže da je to u planu i da bi to trebao da bude najmoderniji centar koji prati najnovije inovacije i tehnologije.
– Naš glavni istraživački centar je u Kini, a ukoliko proizvodnja u Zrenjaninu bude na odgovarajućem nivou, pokrenućemo istraživački centar i ovde, to će biti prvi naš takav centar van Kine – zaključio je predsednik „Šandong Linglong tajer” Vang Feng za „Večernje novosti”.

Ž. Mišić