DAME KUGLAŠKOG KLUBA „KRISTAL” SEDME NA SVETU: Motivisane su da napreduju

Kuglašice zrenjaninskog „Kristala” zauzele su sedmo mesto na Svetskom kupu, koji je održan od 2. do 6. oktobra u Zaprešiću kod Zagreba (Hrvatska), gde su se nadmetale sa klubovima – prvacima država – BiH, Češke, Austrije, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Rumunije I Nemačke.

Zrenjaninke su oborile ukupno 3.390 čunjeva, a najbolje se pokazala trener ekipe Marija Kresović (593). Hajnalka Milosav je srušila 580 čunjeva, sledi kapitenka Dragana Dorožan (575), Ljiljana Frenc (563), Vladana Obrenić (559) i Ana Budai (520).

– Uvek možemo bolje, u Super ligi Srbije su to odlični rezultati, ali na svetskoj sceni je to nedovoljno. Nadmetale smo se sa najboljim ekipama na svetu. Nemački klub „Bamberg”je neprikosnoven na svakom Svetskom kupu – navela je Bosiljka Božić, sekretarka KK „Kristal”.

Kako je rekla, važno je i potrebno učestvovati na svetskim i evropskim takmičenjima i NBC kupu kako bi odmerile snagu sa najboljima, a to ih motiviše da napreduju i budu uspešnije. Sedmo mesto je zlatna sredina i nisu razočarane, jer su bolje od nekih ekipa koje važe za dobre i jake poput klubova iz Slovačke i Slovenije, istakla je Bosiljka Božić. Zrenjaninski klub je jedini predstavljao Srbiju na ovom takmičenju, a pravo učešća obezbedile su osvajanjem titule prvakinje države.

I.I.