DAN MESNE ZAJEDNICE „MALA AMERIKA“: Da jedinstvo meštana potraje

Stanovnici naselja „Mala Amerika“ proslavili su danas dan svoje mesne zajednice i slavu Sveti apostol Toma. Svečanosti su prisustvovali žitelji ovog dela grada, predstavnici lokalne samouprave i gradskih ustanova.

mz mala amerika (9)

Darko Bubnjević, predsednik Saveta MZ „Mala Amerika“, poželeo je da jedinstvo stanovnika ovog naselja potraje i narednih godina.

– Podsećam da je upravo sabornost doprinela da se glas ovog dela Zrenjanin daleko čuje i da ispravi nepravde. Mi, žitelji, potrudićemo se da vodimo računa o naselju kao o svojoj kući. Nadam se da će grad Zrenjanin popraviti kolovoze, koji su u sve lošijem stanju, uz završetak rekonstrukcije Jezera dva.

mz mala amerika (13)

Zgrada MZ „Mala Amerika“ je dom Kulturno-umetničkog društva „Svetozar Miletić“, zatim Nemačkog narodnog saveza koji ovde organizuje besplatne kurseve nemačkog jezika, a odnedavno tu je i školica glume i lutkarstva „TO teatar“. Sugrađani su veoma interesuju za nastavu nemačkog, kažu u Nemačkom narodnom savezu – tokom godinu dana više od sto polaznika, podeljenih u šest grupa, pohađalo je ove časove.

Na svečanosti su se predstavili članovi školice „TO teatar“, koji su izveli lutkarsku igru i kraću jednočinku, pobravši buran aplauz prisutnih.

mz mala amerika (3)

Regionalni centar za talente je i ove godine povodom proslave dana MZ „Mala Amerika“ nagradio najbolje učenike knjigama, koje je uručio član Saveta mesne zajednice Jaroslav Stevanov. Darovani su Nikoleta Blagojević, Dragana Šargin, Jelena Tošković, Marko Antonović i Miloš Đordan.

Organizacije, ustanove i firme koje deluju u MZ „Mala Amerika“ dobile su zahvalnice, a među njima su: HPTŠ „Uroš Predić“, Tehnička škola, Osnovna i srednja škola „9. maj“ , Garnizon Zrenjanin, Regionalna privredna komora, firma „Polar sekjuriti“, frizerski salon „3 mis“, picerija „Venecija“, Udruženje „Lovac“ i Nemački narodni savez.

mz mala amerika (20)

Domaćinima iz Mesne zajednice slavu je čestitao pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, rekavši da se nada da će lokalna samouprava u skorije vreme popraviti sve puteve u ovom naselju.

Slavski obred je služio otac Veselin Vlaški, starešina hrama Svetog Arangela Mihaila, a kum slave je bio Milorad Manojlović.

M.M.

Foto: Jovan Njegović Drndak