DAN OSNOVNE ŠKOLE „ĐURA JAKŠIĆ“: Đaci za primer – stigle brojne nagrade

Bez tradicionalnog svečanog programa, koji bi u redovnim uslovima okupio značajn broj učenika, njihovih roditelja i zaposlenih, školski dan u OŠ „Đura Jakšić” je 31. maja svečano obeležen. Ovaj dan su svečanim učinili zajednički uspesi učenika i nastavnika, koje su postigli u toku ove vanredne školske godine.

– Dvanaest „Đurinih“ najuspešnijih takmičara pohvalili smo putem školskog razglasa, a potom je direktorka Vesna Sakelšek za njih i njihove mentore, organizovala svečanost u sali MZ „Gradnulica“. Naši takmičari su, uz međusobnu razmenu iskustava sa takmičenja, tada nagrađeni knjigom i počašćeni za svoj izuzetan uspeh – kaže Svetlana Bačulov, bibliotekarka.

Među njima su: Dušan Kovačević, IV3 – 2. mesto na republičkom takmičenju-atletika, Katarina Terzin, IV3 – plasman na pokrajinsku smotru recitatora, Sergej Grubački, IV2 – 2. mesto na okružnom-matematika, Veljko Kontić, V3 – plasman na republičko takmičenje „Dabar“, Stefan Gardinovački, VI2 – plasman na republičko takmičenje „Dabar“, Staša Aleksić, VI2– pohvala na republičkom takmičenju iz matematike, 3, mesto na republičkom-fizika, Kristina Kirćanski, VII1 – 2. mesto na republičkom-informatika, Danijela Karuović, VII2 – 2. mesto na republičkom-informatika, 3. mesto na republičkom-TIT, 2. mesto na međunarodnom takmičenju istraživačkih radova-informatika, Teodora Pajić, VII3 – plasman na republičko-TIT, Milica Kevrešanov, VII2 – 3. mesto na republičkoj smotri „Dani ćirilice“ – vez, Sara Vojnov, VII1 – 2. mesto na republičkom takmičenju-plivanje, Nemanja Ristić, VIII1– 3. mesto na republičkom takmičenju-džudo.

Pohvaljeno oko je 80 učenika. Neki od njih su bili uspešni na takmičenjima u znanju, neki u sportu, a neki, pak, na konkursima, onim likovnim i literarnim.

M. Bečejac