„DAN OTVORENIH VRATA“ NA NOVOSADSKOM FILOZOFSKOM FAKULTETU: Prilika za informisanje o studijama

Zrenjaninski maturanti koji se se interesuju za društvene nauke, književnost, strane jezike ili medije u subotu, 24. novembra, moći će na „Danu otvorenih vrata“ da se informišu o studijskim programima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Manifestacija će trajati od 10 do 13 časova u prostorijama Fakulteta, koji se nalazi u Studentskom kampusu na adresi Dr Zorana Đinđića 2.

Posetioci će moći da se upoznaju sa 20 programa osnovnih akademskih studija poput istorije, srpske književnosti, germanistike, anglistike, psihologije, žurnalistike i drugih. Planiran je niz interaktivnih radionica, simulacija, kvizova, a biće predstavljeni i studentski magazini kao što su „Kod 04“, „Univerzitetski odjek“, „Žurnalist“.

Na Filozofskom fakultetu nedavno je otvoren Centar za portugalski jezik, nastao iz dugogodišnje saradnje novosadskog Fakulteta i Instituta Kamoiš iz Lisabona, a već četiri godine na ovoj visokoškolskoj ustanovi nalazi se i sedište Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu, gde se mogu pohađati časovi kineskog jezika i druge aktivnosti o kineskoj kulturi.

M.M.