DAN STUDENATA: Druženje, sport, nagrade

U znaku mladosti, znanja, lepote, energije, protekli su ovogodišnji, 15. po redu Dani studenata” u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu. Tradicionalno se obeležavaju svakog proleća, završno sa 4. aprilom – Nacionalnim danom studenata. Prvi put je proglašen najbolji student u Domu. To je Marija Nedić, studentkinja mašinskog inženjerstva na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin” čija je prosečna ocena – desetka.

Studenti su ove godine imali takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu i pikadu u kojima se nadmeću muške, ženske i miks ekipe – kaže Dragan Lazić, jedan od članova organizacionog odbora. – Osim toga, održana su takmičenja u video igrama i e-sportovima, a najuspešnije ekipe su dobile nagrade.

Studentkinje sa smera Odevne tehnologije priredile su modnu reviju svojih kreacija, kao i kreacija Nevene Igić i Ružice Popov.

Ove godine biće održana prezentacija i primene softvera – sistema za digitalizaciju bonova putem bar kod kartica, koji je rad naših studenata iz Doma – rekao nam je Velibor Premčevski. Softver služi umesto tradicionalnih bonova za sendviče i piće.

Najuspešnijim takmičarima se dodeljuju diplome, a sponzorima zahvalnice.

Svrha naših Dana studenata” jeste međusobno zbližavanje stanara i podsticanje druženja, promocija aktivnosti i talenata stanara i promocija samog Doma – ističe Mirko Mijajlović.- Naravno, i dalje nam nedostaje studentska menza pri domu, ali su uslovi za život i učenje dobri. Ovde smo iz svih krajeva zemlje.

Svečanosti su prisustvovali Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga, pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Željka Milošević, gradski većnik Slaviša Vlačić, Vukosava Đapić, generalna sekretarka Sportskog saveza. Sa studentima su bili dekanka TF Mihajlo Pupin” dr Dragica Radosav, prodekani dr Dijana Karuović i dr Branko Markoski, Željko Eremić, zamenik direktora Visoke tehničke škole, Milenko Mijić, zamenik i Steva Lazarević, pomoćnik direktora Studentskog centra Novi Sad…

Tanja Dulović, upravnica Studentskog doma u kome živi 208 studenata, napominje da je ovih dana završena rekonstrukcija domske sale za rekreaciju. Poslednji put je renovirana 2007. godine. Dom je u sastavu Studentskog centra Novi Sad i druge je kategorije.

Nagrade su studentima obezbedili Grad Zrenjanin, Tehnički fakultet Mihajlo Pupin”, Studentski centar i brojni sponzori.
Foto: J. Drndak Njegović
M.B.

dan studenata 01_ dan studenata 03_ dan studenata 04_ dan studenata 05_ dan studenata 06_ dan studenata 07_ dan studenata 08_ dan studenata 09_ dan studenata 10_ dan studenata 11_ dan studenata 12_