NA SVEČANOSTI U UDRUŽENJU „SRBIJA OKRENUTA ISTOKU”

Uručene diplome najuspešnijim polaznicima

skola ruskog 0001_resizePolaznicima Škola ruskog jezika, u okviru Udruženje građana „Srbija okrenuta istoku“, koji su uspešno završili nastavu, sinoć su, na svečan način, uručene diplome. Nastava je bila besplatna i odvijala se u prostorijama Udruženja, u ulici Koče Kolara, 68 (zgrada „Lesnine“), od 2. decembra a predavač je bio Milorad Lakić, profesor ruskog jezika.

Prema rečima direktora Škole ruskog jezika Ljubomira Putića, od 36 upisanih polaznika, nastavu je uspešno završilo petnaest.

skola ruskog 0002_resize

– Vladalo je veliko interesovanje za učenje ruskog jezika, tako da smo imali nekoliko grupa – podseća Putić. – Međutim, zbog različitih obaveza, neki su odustali. Oni koji su uspešno završili nastavu su različitih godišta i zanimanja ali su imali veliku želju da uče. Potrudićem se da uskoro organizujemo i viši nivo nastave.

Kako ističe Milorad Lakić, profesor ruskog jezika, svi polaznici koji su redovno pohađali nastavu sa odličnim uspehom suuradili završni test. To su Jadranka Savić, mr Branka Jajić, Slavica Novaković, Borislav Novaković, dr Nedeljka Boškov, Mira Grujić, Barbara Tašin Rogelj, Aleksandra Kolarov, Jelisaveta Malešev, Tamara Šukara, Ana Ponoćko, Uroš Stepanov, Tamara Jeremić, Minja Manojlović i Dejana Pataki.

_MG_6959

_MG_6956

– Polaznici su imali različit nivo znanja ruskog jezika – kaže Lakić. – Ovo je bio elementarni nivo ruskog jezika. – Pojedini polaznici su obnavljali znanje, pošto su u školi učili ruski, a nekima je ovo, zaista, bio početni kurs. Nadam se da će i jednima, i drugima, znanje ruskog jezika biti korisno u svakodnevnom životu a možda i za neke nove poslove i putovanja…

– Učenje ruskog jezika je bilo veoma uzbudljivo i zabavno – kaže mr Branka Jajić. – Svako od nas ima puno obaveza, ali smo nekako uspeli da se organizujemo… Učila sam engleski, italijanski, nemački, španski, hebrejski, rumunski… a ovo je nešto posebno, zbog divnog društva, odličnog profesora i organizatora.

skola ruskog 0004_resize
Kako je informisao Simo Đaković ovo je jedina besplatna Škola ruskog jezika u Srbiji. Škola i Udruženje će, kako kaže, organizovati i posetu Ruskom domu u Beogradu, kao i druge aktivnosti vezane za upoznavanje Rusije, ruske kulture i umetnosti.

– Meni je srce puno jer smo puno naučili i lepo se družili – kaže dr Nedeljka Boškov. – Pred put u Rusiju ovo osveženje ruskog jezika biće mi dragoceno.

B.J.

skola ruskog 0003_resize