DAN STUDENATA: Modna revija, druženje, sportska nadmetanja

Da nije bilo pandemije virusa korona, bili bi ovo jubilarni – dvadeseti Dani studenata u Studentskom domu „Mihajlo Predić – dr Miša“ u Zrenjaninu. I ovi, 18. dani bili su svečani – bilo je sportskih nadmetanja, za koje su pobednici danas, na Dan studenata, koji je ustanovljen u znak sećanja na studenta prava Žarka Marinovića, koji je poginuo 1936. godine, posle drugog dana velikog studentskog štrajka.

Današnjoj proslavi prisustvovao je gradonačelnik Simo Salapura koji je razgovarao sa studentima, predstavnici akademskih ustanova – prof. dr Dragica Radosav, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i dr Lazo Manojlović, direktor Visoke tehničke škole, sa saradnicima, Vukosava Đapić Atanacković iz Sportskog saveza i drugi. Gosti su bili i članovi udruženja za pomoć osobama sa intelektualnim smetnjama „Suncokret“.

Prisutinima se obratila Tanja Dulović, koja je studentima čestitala njihov praznik. Ona se zahvalila gostima, posebno gradonačelniku Salapuri koji je i prethodnih godina pružao podršku mladima i sportu. Studentski dom ima 208mesta, i u njemu su studenti TF „Mihajlo Pupin“ i Visoke tehničke škole. Takođe je istakla da je među studentima veliko interesovnje za domski smeštaj, a da će se u narednom periodu raditi na daljem poboljšanju uslova u njemu. Kako je rekla, studentima je ovo druga kuća, a mnogi su po sticanju diploma ostali da žive i rade u gradu.

Za organizaciju ovogodišnjeg Dana studenata zaslužni su Duško Lazić, student-prodekan na TF „Mihajlo Pupin“ i Tijana Kostadinović, koja je bila i voditeljka programa. Prikazane su odevne kreacije studenata. Prisutni su aplauzom pozdravili učesnike modne revije – kreatorke Valentinu Bozoki, Ivanu Krulj i Teodoru Šešum i manekenke kojima ni prohladni aprilski dan nije smetao da prikažu modele u dvorištu Doma – za ovu priliku bila je to prava modna pista.

M. Bečejac

Foto: Jovan D. Njegović