DB prva „žrtva“ tužioca Vujina

Piše: Dalibor Bubnjević

Pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu, prošle nedelje, uhapsili su i odredili meru zadržavanja u trajanju do 48 časova licu D.B. (rođ. 1970. g.), zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole. Okrivljenom se stavlja na teret da je kao odgovorno lice u DOO „Bio-elektrik“, firma-investitor objekta koji se gradi u Ulici Vojvode Petra Bojovića u Zrenjaninu, otpočeo izgradnju bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.
Navedenu informaciju, koju je medijima prosledio osnovni javni tužilac Mladen Vujin, javnost je prihvatila sa odobravanjem! Očito su nadležni državni organi rešili sva ozbiljna krivična dela, pa su prešli na „divlju gradnju“. Jedino zabrinjava to što je dotični D.B. već bio predmet obrade pomenutog Vujina. Međutim, razlika je u krivičnom delu koje mu se stavlja na teret (tada je u fokusu bila poreska utaja). Stiče se utisak da je osoba sličnih inicijala na čelu rukometnog kluba, koji od nedavno posustaje. Da li sugrađani tim povodom treba da budu zabrinuti?
Bilo kako bilo, u Zrenjaninu je došlo do ekspanzije stambene izgradnje. Mnogi se ovom delatnošću bave časno: „Keramika Jovanović“, „Maksimović gradnja“ itd. Međutim, sve je više investitora koji izazivaju sumnju javnosti. Reč je o pojedincima bez početnog kapitala, iza njih (ne)retko stoje centri moći koji ulaganjem provetravaju grehe mladosti. Na žalost, među njima se pominju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Uvažavajući dosadašnji izuzetan rad nadarenog tužioca Vujina, treba očekivati da će se preispitati eventualni osnov sumnje o pranju novca i/ili zloupotrebi službenog položaja.