DEČJI FESTIVAL „USKRŠNJE JAJE” NA CENTRALNOM TRGU OKUPIO BROJNE UČESNIKE

Kad osmesi donesu sunce i radost

Udruženje „Vratimo deci radost u pokretu” i Grad Zrenjanin potrudili su se da se najmlađi sugrađani i njihovi gosti druže u susret Vaskrsu. Na Trgu slobode, u subotu, 23. aprila, od 11 do 15 časova, održan je sedmi Dečji festival „Uskršnje jaje”. Bio je u znaku pesme, igre, sporta, zanimljivih igara, radionica, sa mnogo nagrada. Na bini su se smenjivali horovi, plesne, pevačke, folklorne grupe, sportisti, animatori…
Mada je prethodnog dana Zrenjanin zahvatilo veliko nevreme, a olujni vetar je učinio da „odlete” šareni leptirići koji su bili postavljeni dan ranije, Trg slobode je bio u znaku najvećeg hrišćanskog praznika..

LEPŠE JE SA GOSTIMA
Osmesi i vesela graja dece, njihovi roditelji i mnogobrojni učesnici upravo su potvrdili da grad lepim čini upravo njegova mladost.
Festival su otvorili Crkveni hor „Sveti arhangel Mihailo” sa dirigentkinjom Milicom Dosković i proslavljeni sportista Momir Rnić, koji je deci poručio da se bave sportom, da se što više druže. Sa najmlađima je bio i pevač Nemanja Stojšić, a prvi put nastupili su i gosti iz Sremčice, iz KUD-a „Milomir Petrović”… Voditelj je bila Tamara Milankov.

TAMBURAŠI DOPRATILI ZECA
Na Trgu se, neočekivano, u pratnji tamburaša u dva fijakera, dovezao Zec, maskota Festivala. Kako nam je rekao Milan Cvejanov, lepo je kada obradujete decu, što se videlo na njihovim licima i po uzvicima…
Veselu sliku iz centra Zrenjanina, uz dečji i bazar rukotvorina, upotpunio je niz sportskih takmičenja: od košarke, odbojke, do igara spretnosti na poligonu, za najmlađe – pronađi „džinovsku šargarepu”, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici, nadvlačenje kanapa… Pojedini roditelji nisu mogli da odole a da ne učestvuju.
Postavljeno je bilo i gnezdo od slame, sa velikim ukrašenim jajima, u kome su se najmlađi bezbrižno igrali, a posebno je bilo zanimljivo Drvo želja.
Milena Bečejac
Foto: Darko Nađalin

Opširnije u štampanom izdanju