DELEGACIJA OBIŠLA RADOVE NA GRADSKOM STADIONU: Prva faza se privodi kraju, u planu je i druga

Vrednost radova na izgradnji atletske staze i postavljanje rasvete, koji su nedavno počeli na Gradskom stadionu, procenjuje se na 190 miliona dinara, a danas je delegacija iz Pokrajine, s obzirom da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojila oko 120 miliona za ovu rekonstrukciju, posetila Zrenjanin, kako bi se uverili kojim intenzitetom traju radovi. U našem gradu boravili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem, dok im je domaćin bio gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima.

– Na gradskom stadionu u Zrenjaninu u toku su aktivnosti na prvoj fazi rekonstrukcije atletske staze i postavljanja reflektora, a izvodiće se radovi na parkingu, kao i odgovarajućoj komunalnoj infrastrukturi. Cilj nam je da gradski stadion u Zrenjaninu uz pomoć Pokrajinske vlade i angažovanje Grada dobije onaj izgled koji zaslužuje. Na ovom stadionu ponikla je Ivana Španović, a verujem da ćemo u budućnosti imati prilike da vidimo i neke nove šampione u atletici ali i drugim sportovima – rekao je Mirović.

Vremenski uslovi baš i ne idu na ruku izvođenju radova i postavljeno je pitanje da li će biti kašnjenja i probijanja rokova.

– Radovi napreduju dosta dobro s obzirom da je kišna sezona. Veliko je pitanje da li ćemo uspeti da do 17. jula, kada je ugovoreni rok, završimo radove, neka bude i da do kraja jula završimo prvu fazu i da polako uđemo u drugu fazu. Razgovarao sam sa gradonačelnikom Janjićem da se pripremi projekat rekonstrukcije tribina i svlačionica. Drugu fazu bi obeležilo uređenje fudbalskog terena kojim bi Zrenjanin dobio objekat sa kojim bi mogao da se diči i pohvali, i bude kao i do sada poznat kao grad sportova i uspešnih sportista – rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Gradonačelnik Janjić je istakao da je ovo bio dugogodišnji, čak i višedecenijski problem u gradu, da se dugo nije ulagalo u sportske objekte i da je za to došlo vreme, a rešava uz veliku pomoć Pokrajine.

– Pre godinu dana nismo mogli ni da sanjamo da možemo da pričamo o rasveti na stadionu, a uskoro će biti postavljena moderna i kvalitetna. Priča oko atletske staze se privodi kraju, proširujemo gledalište, a pripremićemo i projekat druge faze koji će obuhvatiti i druge propratne objekte unutar samog stadiona. Ovom rekonstrukcijom biće kompletiran jedinstveni sportski prostor na Karađorđevom trgu – rekao je gradonačelnik Janjić.

Grad Zrenjanin je za ovaj projekat izdvojio oko 70 miliona. Kada se radovi završe Grad na Begeju će biti četvrti u Vojvodini koji ima stadion pod reflektorima pored Novog Sada, Subotice i Bačke Palanke.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović