A vöröskereszt nemzetközi hete alkalmából a becskereki Vöröskereszt aktivítása

Nagybecskereki aktivisták a királyi palotában

a Nagybecskereki Városi Vöröskereszt szervezetének tagjai, az elmúlt szerdán egynapos belgrádi kiránduláson vettek részt. Nagybecskerek területén működő hat alapszervezet a gradnulicai, Dositej Obradovići, Žarko Zrenjanini bagljaši, Zeleno poljei, valamint a muzslyai Vöröskereszt szervezeteinek aktivistái fővárosban tettek látogattak-tudtuk meg Dr. Sonja Kapeler Puškarićtól a Vöröskereszt nagybecskereki szervezetének elnökasszonyától.
Az önkéntes munka, amit a helyi szervezet aktivistái nap mint nap tesznek egy felbecsülhetetlen értéket jelent- vallja Aleksandra Tanasijević a városi Vöröskereszt titkárnője.
– Ezt az egynapos kirándulás egy felejthetetlen emlék volt mindannyiunk számára, amely a szervezetekben végzet önkéntes munka jutalma. A kirándulás ideje alatt alkalmunk volt meglátogatni a belgrádi a királyi Beli Dvor elnevezésű palotát. A kedvező időjárás alkalmat adott egy sétára a parkban majd megtekinthettük a palota jelegzetes termeit. Ezt követően a Bega-parti városból érkező vendégeket fogadta Alekszandar Karađorđević szerb trónörökös és felesége Katarina hercegnő. A fogadást és egyórás beszélgetést megelőzte a nagybecskerekiek ajándékának az átadása, amely egy I. Péter Királyról készült festmény. A festmény készítője Voja Mraković nagybecskereki festő. A z ajándékot a városi Vöröskereszt nevében az elnöknő,a titkárnő, valamint a festmény alkotója személyesen adták át Aleksandar trónörökösnek, Katarina hercegnő Nagybecskerek város monográfiáját vehette át emlékül. A Belgrádba érkező vendégek ezt követően egy rövid sétát tettek a városban majd megtekintették a Szent Száva templomot, utána pedig egy közös ebéden vehettek részt az Újvidék Város Vöröskereszt aktivistáival, ugyanis e két város Vöröskereszt szervezet immár éveken keresztül szoros kapcsolatban állnak egymással. A kirándulás az újvidékiekkel történő rövid társalgással fejeződött be. A kirándulásra a nemzetközi vöröskereszt hét alkalmából került sor.
Précz István