DELEGACIJA PKS POSETILA NAŠ GRAD

Pomoć za unapređenje poslovanja

Sektor za preduzetništvo Privredne komore Srbije zalaže se za otvaranje preduzetničkih habova i šaltera po regionima, a do sada su otvoreni u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu i Subotici u prostorijama regionalnih privrednih komora. Razmatramo da to predložimo i Gradu Zrenjaninu. Rad šaltera za preduzetništvo u lokalnim samoupravama omogućava privrednicima da brzo i lako dobiju informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama, analizama tržišta, pripremi poslovnih planova i drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja – rekao je Dejan Zrilić, samostalni savetnik stručne službe za podršku Parlamentu preduzetnika PKS.
To se, između ostalog, čulo prilikom posete delegacije Privredne komore Srbije (PKS) Opštem udruženju preduzetnika Zrenjanin (OUP). Predsednik Saveta Parlamenta PKS Milivoje Armuš istakao je da je zrenjaninski OUP primer dobre prakse i dodao da je stvaranje povoljnijih uslova za poslovanje i unapređenje položaja preduzetnika u Srbiji važan zadatak Parlamenta PKS.
U Parlamentu ima 97 registrovanih Opštih udruženja, a Savet, kao operativno telo ima sedam članova među kojima je i Miroslav Đurić, predsednik OUP Zrenjanin.
Direktor Privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov je istakao da u Zrenjaninu saradnja lokalne samouprave, Privredne komore i Opšteg udruženja preduzetnika dobro funkcioniše i na taj način se stvara pravi put razvoja privrede i zdravog poslovnog okruženja. Evidentan primer te saradnje je i ovogodišnji sajam ZRBIZNET.
L. Z.