DEO JANUARSKIH RAČUNA ZA VODU SA ŠTAMPARSKOM GREŠKOM

Platite jedan račun

Zaduživanje na računima akontativno ili na osnovu javljenog stanja. Dosadašnji samočitači dobijaju prve račune
Početkom meseca, počela je podela računa u gradu za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija” za januar 2018. godine i planirano je da se ona završi do 9. februara, a za naseljena mesta računi su dostavljeni Pošti radi dalje distribucije računa na adrese korisnika.
Međutim, kako objašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalizacija”, na računima za korisnike u kolektivnom stanovanju i u malim kućnim savetima došlo je do greške prilikom njihovog štampanja i to u zaglavlju – januar/2017. umesto 2018. godine, i na mesec obračuna stanja vodomera (od 1.4.2017. do 1.5.2017. umesto 1.1.2018. do 1.2.2018. godine).
– Napominjemo da su greške tehničke prirode i da korisnici slobodno mogu da uplate račune jer je obračun tačan, a na osnovu poziva na broj uplata će biti knjižena za januar 2018. godine – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija.
Gajin kaže da njihovi potrošači nemaju razloga za brigu zbog ove nenamerne greške.
– Ispravljeni novi računi se štampaju i u narednim danima biće potrošačima dostavljeni na kućne adrese sa obaveštenjem na poleđini računa o nastaloj grešci tokom samog štampanja. Naglašavamo da će obračunata kubikaža na ispravljenom računu biti ista kao na računu sa štamparskom greškom, pa je potrebno uplatiti samo jedan od dva dostavljena računa.
Računi za januar biće dostavljeni i na adrese 4.200 dosadašnjih samočitača. Svi dosadašnji samočitači koji su prijavili stanje vodomera fakturisani su na osnovu javljenog stanja, dok samočitači koji to nisu učinili na računima imaju samo naknadu za fiksni deo za priključak, a akontativno će biti zaduženi na računu za februar mesec.

  • INFO LINIJA
    Za sve potrebne informacije korisnicima je na raspolaganju besplatna korisnička info – linija 0800/024-023 (radnim danima od 7 do 15 časova).

M. B.