DEVETA KIFLJADA U MZ „SAVA KOVAČEVIĆ”: Bez tri sata rada nema dobrih kiflica

– Bez bar tri sata mešenja i premešavanje testa, dobro odmerenog nadeva i podešene temperature pećnice, nema dobrih i slasnih kifi. Ne smeju biti suviše tvrde ni gnjecave, moraju da budu i meke i hrskave. Posebno sam ponosna na „najkifle“ – „ s luftom“, bez nadeva – zapravo sa snažno istučenom svinjskm mašću i šećerom.
Ovako je uspeh, odnosno izbor svojih rukotvorina za „najkifle” i najukusnije slatke kiflice – sa nadevom od smokva objasnila Ljupka Miškov iz Aleksandorva, članica Udruženja žena „Livađanke”, sinić posle progašenja pobednica devete Kiflijade u organizaciji Udružnja žena Mesne zajednice „Sava Kovačević“.
Među slanim kiflama i kiflicama najbolje su ocenjene one koje je napravila Marija Savić sa „Gradnulice“, drugo mesto osvojila je Zorica Dupor iz Aleksandova, treće Ruža Praporski iz Kumana. Kod slatkih kifli, posle Ljupke Miškov plasirale su se Slavka Bojić i Anđelka Davidovac, obe iz Elemira.
Kifle i kiflice ocenjivale su inženjer tehnologije Olgica Velemirov, ugostitelj Milena Grbušić i novinarka Zorica Sindinović.
Najveći napor da manifestacija, održana u restoranu „Bone ketering 023“, ranije poznat kao „Zaplet“, uspe ( bilo je oko 300 gostiju iz cele Vojvodine) uložila je Vera Jovin – predsednica Aktiva žena Mesne zajednice „Sava Kovačević“.
M. S-n.

Kiflijada pobednice

KIFLIJDA POBEDNICE