DIREKTOR URBANIZMA JOVAN CVETIĆ O NEDOSTACIMA U GRADU

Rešićemo problem semafora

U užem centru Zrenjanina sugrađane očekuju brojne prepreke ukoliko se namere da do njega dođu. Teško prilaženje gradskom jezgru, malo parking prostora, nerešena pitanja mnogih ulica, poput Tiršove, problem sa semaforima – nisu novost za ljude koje žive u gradu. Zbog ovih problema, kao i mnogih drugih koji muče građane, kontaktirali smo direktora Javnog preduzeća za urbanizam Jovana Cvetića.

Kakva je aktuelna situacija sa semaforima u gradu?
– Upoznati smo sa ovim problemom, rešićemo ga u najkraćem roku, molimo građane za strpljenje.

Uži centar predstavlja veliki problem za vozače…
– Uređenje ulice Kralja Aleksandra sa Trgom slobode se vrši u skladu sa Strategijom razvoja opštine Zrenjanina i akcionim planom stvaranja pešačke zone. Prema tom dokumentu jedan od prioriteta je izmeštanje saobraćaja iz užeg gradskog jezgra, kao i obezbeđivanje alternativnih putnih pravaca po obodu uže gradske zone.

Ima li planova da se tunel ispod Vojvođanske banke završi i otvori za saobraćaj?
– U ovoj trenutnoj fazi nema planova da se to sprovede.

Kakvi su planovi za „suvi most”?
– Prema planu generalne regulacije Mesne zajednice Mala Amerika, „suvi most” između Jezera dva i Jezera tri, jeste površina za javne namene. Za ovu građevinu je planirana izrada Urbanističko-arhitektonskog projekta, kojim će se naći precizno rešenje za ovaj problem (uklanjanje mosta, konzervacija ili revitalizacija).

Kada će biti rešen problem Tiršove ulice?
– Za Ulicu Miroslava Tirše biće raspisan urbanističko-arhitektonski konkurs, te će se na taj način doći do stručnog i kvalitetnog rešenja.

Ž. Mišić