DOBRA VEST ZA SPORTISTE I GRAĐANE: U četvrtak počinje sa radom zatvoreni bazen

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, posetio je danas sportski centar na kojem su otvoreni i pokriveni bazeni. Janjić je tom prilikom upoznat sa svim detaljima oko ponovnog početka rada, a očekuje se da će plivači i građanstvo, moći da koriste zatvoreni bazen u četvrtak.
– Danas sa saradnicima obilazim pre svega radove na Gradskom bazenu, i želim da odam priznanje JP „Sportski objekti“, kako direktoru tako i njegovim saradnicima za sve što je urađeno, a za vreme vanrednog stanja sanirane su sve tačke koje su pravile probleme, ne samo prošle sezone nego i prethodnih godina. Zatvoreni bazen je spreman da primi prve plivače, dok se za 20 dana očekuje prijem građanstva na otvorenim bazenima i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak nove sezone – naveo je Janjić.
Od samog izlaza filterskog postrojenja na velikim bazenima u toku su veliki radovi na sanaciji cevovoda, i reparaciji potisnih pumpi.
– Higijenskom zavodu u ponedeljak su predati uzorci vode, nakon rezultata u koji će biti završenu u sredu, ako sve bude u redu, već u četvrtak 11. juna očekuje nas nastavak svih trenažnih procesa klubova koji su trenirali u zatvorenim bazenima, i naravno građanstva kao i rekovalescenata. Za vreme trajanja vanrednog stanja i usled zabrane rada sportskih objekata, vreme je iskorišćeno kako bi se obavile sve reparacije i sanacije na bazenu, urađene su reparacije svih velikih motora i potisnih pumpi, tako da će bazen besprekorno funkcionisati u narednom periodu – naveo je Bojan Mijatov direktor JP „Sportski objekti“.
Mijatov se ovom prilikom zahvalio svim klubovima koji treniraju na bezenu na razumevanju i jedinstvu koje su pokazali za vreme pandemije Korona virusa.


Kabinet gradonačelnika