POKLON GRADA NAJMLAĐIMA: Auto-sedišta za 60 beba

Zbog vanrednog stanja, i mera zaštite koje su još uvek na snazi, svečano uručenje auto-sedišta koja bebama daruje Grad Zrenjanin, održano je nešto kasnije nego prethodnih godina. Zbog zdravstvene sigurnosti izostalo je i prisustvo beba, a sedišta su uručena roditeljima ili bakama i dekama. Ovoga puta darovano je 60 auto-sedišta bebama rođenim ove godine.
Akciju realizuje Grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada. Sedišta su roditeljima uručili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić i Simo Salapura.
– Grad već sedmu godinu poklanja auto-sedišta za bebe, mislim da je to sjajna akcija. Predvideli smo taj poklon za prvih 60 beba u toku jedne godine, prošle smo taj broj proširili i još jednom delili sedišta, a cilj nam je da u narednom periodu budemo u mogućnosti da svaka beba dobije auto-sedište – rekao je Santovac i dodao ga Grad dosta ulaže u populacionu politiku.
Dodela dečjih auto-sedišta samo je jedna od aktivnosti usmerenih ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Neke od akcija su uređenje saobraćajnica u zoni škola i dečjih vrtića ili postavljanja novih horizontalnih prepreka na putevima (ležećih policajaca).

Kabinet gradonačelnika