DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA

Katarina Simonović, plivačica Proletera i Viktor Nemeš, rvač Proletera,  učesnici Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, najuspešniji su sportisti Zrenjanina u 2016. godini po izboru Sportskog saveza. Priznanja najboljima uručena su danas na svečanosti u baroknoj sali gradske kuće. Nagrađeno je 26 pojedinaca i kolektiva u 11 kategorija.

Lajoš Engler, legendarni košarkaš šampionske generacije Proletera, nagrađen je za životno delo. On je, u ime nagrađenih, zahvalio na nagradi i poželeo mladim generacijama da se bore i da budu uspešni.

Laureatima su priznanja uručili Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza Zrenjanin.

Među juniorima laureati su Marina Radičević, karatistkinja lazarevačkog Zadrugara i Đorđe Salapura, karatista KK Zrenjanin. Rada Perović, odbojkašica Klek Srbijašume i Bogdan Kovačević, plivač Proletera, najbolji su kadeti. Laslo Šuranji i Valentina Manojlov su prvi među sportistima sa invaliditetom.

NAGRADE 5

U kategoriji neolimpijskih sportova pobednici među seniorima su Stefan Janjatov, član Savate kluba Banat i Aleksandra Aranitović, članica Fitnes centra Stefani. U toj kategoriji najbolji juniori su Marina Đekić (KBS Internacional) i Bojan Gostojić (Aero klub Zrenjanin). Vladana Obrenić (kuglašica Kristala) i Andrej Kekenj (NK Majstor senke) najuspešniji su kadeti.

NAGRADE 4 NAGRADE 3 NAGRADE 2
Najbolji ženski klub je Kuglaški klub Kristal, a muški Rvalki klub Proleter. Zoran Šipka će dobiti nagradu u kategoriji trenera, Dušan Popadić u kategoriji sportskih radnika, a dr Ognjen Peđa Tutorov je laureat u oblasti stručnjaka u sportu. Igor Virijević je najuspešniji sudija.

NAGRADE 10 NAGRADE 9 NAGRADE 8 NAGRADE 7 NAGRADE 6
Posebna priznanja su zaslužili  SD „Naftagas – Elemir“ i Zoran Slavić. Novinar Nenad Jonjev je nagrađen u kategoriji propagandista,  a kao sponzori-donatori priznanja su dobili „Aviv park” Zrenjanin i „Bioelektrik“.

 

Fotografije: Ivan Pančić