DR DRAGICA RADOSAV, DEKANKA TEHNIČKOG FAKULTETA „MIHAJLO PUPIN”

Spremni smo da radimo u novim okolnostima

Ova godina je, zbog uvođenja vanrednih mera usled sprečavanja širenja korona virusa, u znatnoj meri opredelila i novi način rada u školstvu. Obrazovne ustanove su bile zatvorene, nastava je bila na daljinu. Po ukidanju vanrednog stanja, mere bezbednosti su i dalje bile na snazi, pa je sve to uslovilo i prilagođavanje polaganja ispita na visokim školama i fakultetima. Takođe, u susret upisu, izostale su uobičajene promocije među maturantima koji su se opredeljivali kuda dalje.
Dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” prof. dr Dragica Radosav je, uprkos svim ovim okolnostima, zadovoljna interesovanjima mladih za studijske programe koje im ova jedina visokoškolska državna ustanova u gradu nudi. Mesta je ostalo i za drugi rok.
– Ukupno je 204 upisanih studenata na prvu godinu, za školsku 2020/21. godinu, na osnovne akademske studije. Oni su se opredilili za: informacione tehnologije 48 kandidata, softversko inženjerstvo 38, menadžment informacionih tehnologija 18, odevno inženjerstvo 13, mašinstvo 17, zaštitu životne sredine 7, menadžment 37, inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa 17 i dva kandidata za profesore tehnike i informatike. Ostalo je ukupno 145 slobodnih mesta i to 69 na budžetu i 76 na samofinansiranju. Prijavljivanje za drugi rok je 1. i 2. septembra, a 3. septembra je polaganje prijemnog ispita – upoznaje nas dr Radosav.
Milena Bečejac

Opširnije u štampanom izdanju