DRUGO „LIDLOVO” GRADILIŠTE U ZRENJANINU – POSETA GRADONAČELNIKA

Biće otvoreno još 40 novih radnih mesta

Samo Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Pančevo u ovom trenutku imaju više od jednog maloprodajnog objekta u lancu „Lidla” u Srbiji, a uskoro će im se pridružiti i Zrenjanin. Kada takva nemačka kompanija proceni da treba da širi mrežu u nekoj sredini, onda je to pouzdan znak da je taj grad dobro mesto za investiranje i poslovanje, i da ima razvojnu perspektivu – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić u utorak, nakon obilaska „Lidlovog” gradilišta na Bagljašu. Istakao je i dobru saradnju između predstavnika kompanije i Grada Zrenjanina, kao i svih gradskih stručnih službi, u svakom segmentu realizacije ove investicije.
– To nije samo nova investicija, već su to i nova radna mesta, jer, dosta Zrenjaninaca već radi na ovom gradilištu, a kada objekat bude završen, biće otvoreno četrdesetak novih radnih mesta.
– Zvršetak bi trebalo da bude krajem avgusta, ali moguće je malo odstupanje zbog epidemije korona virusa, jer je tokom vanrednog stanja radno vreme bilo skraćeno. Objekat je tipski i skoro isti kao prvi izgrađen u Zrenjaninu – rekao je šef gradilišta Dragan Zekić. Izvođač radova je preduzeće „Best izgradnja” iz Novog Sada.
izvor: sajt Grada „Zrenjanina”