Ediția de anul acesta a Zilelelor de teatru

Uzdinenii pregătesc o nouă piesă pentru Zilele de teatru

Amatorii din Uzdin, membrii secţiei de teatru „Todor Creţu Toşa“ a Căminului Cultural „Doina“ din Uzdin au început cu pregătirile pentru o nouă piesă de teatru.Pentru sezonul Zilelorde teatru a anului acesta este aleasă o comedie „Îvnvăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său Zăhărel“ a cărei autor este Marilena Dumitrescu. Această piesă de teatru este scrisă ca extensie a piesei de teatru „ O scrisoare pierdută“ care îi aparţine celui mai cunoscut scriitor de comedii, Ion Luca Caragiale.
Regizorul este Iulian Ursulescu din Novi Sad, iar după ce el a împărţit rolurile, amatorii uzdineni au început cu pregătirile citind textul, ca aceste pregătiri şi repetiţii să aibă loc în încăperile Căminului Cultural „Doina „ din Uzdin.Premiera piesei se va desfăşura la sfârşitul lunei martie, în cadrul revizuirei comunale a amatorilor teatrului.
Din cauză că la ce-a de-a 43- revizuire provincială a Zilelor de teatru a Românilor din Voivodina,Uzdinenii amatori au realizat succes minunat, cu piesa de teatru „ O noapte furtunoasă“ la fel în regia lui Iulian Ursulescu şi au primit premiul I, o să aibă onoarea să fie gazdele deschiderii a ce-i de-a 44-a manifestare a anului acesta, adică ce-a de-a 44 revizuire a Zilelor de teatru a Românilor din Voivodina.
Aşteptăm cu nerăbdare să vizionăm acestă piesă de teatru pregătită de membrii secţiei de teatru din Uzdin şi le dorim succes!M.Cebzan