EVROPSKO PRVENSTVO U KOMBAT SAVATEU

Bronzani Goran Sučević
Zrenjaninski savate borci redovno donose medalje sa međunarodnih takmičenja, a da se niz ne prekine, pobrinuo se Goran Sučević. Senior SK Banat i reprezentativac Srbije, učenik Slobodana Popova i Ivane Popadić Popov doneo je u Zrenjanin bronzu sa prvenstva Evrope u kombat savateu koje je od 9. do 12. juna održano u Vrahatiju (Grčka).
– Sučević se bronzom okitio u kategoriji do 80 kg, a na putu do medalje imao je četiri borbe od kojih je najteža bila bitka sa takmičarem iz Francuske. Bio je to okršaj za ulazak u finale. U teškom i neizvesnom meču pobedio je Francuz, ali uz minimalnu bodovnu prednost. Goran je pokazao zavidnu tehniku i odličnu formu. Ovo je njegov prvi nastup na prvenstvu Evrope ali je pokazao da može da parira najiskusnijim i najjačim savate borcima. Tražili smo pomoć lokalne samouprave za Goranove pripreme, nismo je dobili, ali je naš borac postigao zavidan rezultat. Imao je veliku želju da pokaže šta i koliko zna i može, a sve što je radio poslednjih šest meseci, isplatilo mu se – istakao je trener Banata i savate reprezentacije Slobodan Popov i dodao da će se Goran odmarati par dana, a potom slede pripreme za meč u profi boksu koji je zakazan za kraj juna u Senti.
Reprezentacija Srbije je na prvenstvu Evrope u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojila ukupno osam medalja – jednu srebrnu i osam bronzanih.

B. MANDIĆ