„Fabrika vode“ se povampirila, gde je kolac?

Piše: Dalibor Bubnjević

Kada je u decembru eksplodirala skalamerija na kraju grada, dva radnika su povređena! To nije bio dovoljan povod da zaposleni u tzv. fabrici vode reaguju?! Uposlenicima, koji su potpisali apel prosleđen medijima, očito su mnogo značajniji gradski tračevi, negoli zdravlje kolega.
U dopisu, koji im je verovatno neko sročio, saopštavaju se brojni neargumentovani napadi na gradske čelnike i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Navode se teorije zavere o opstrukcijama, potom se fokusiraju „gradski moćnici“, koriste se (ne)primerene lovačke reči (hajka)…
Kakav se utisak stiče čitajući navedeni dokument koji su, navodno, sačinili radnici nečeg što se odaziva na povik „fabrika vode“. U pitanju je najverovatnije pamflet koji je neko sačinio u ime potpisnika, a za vlastiti račun. Autor je očito nesiguran u sebe i oseća odsustvo entuzijazma. Do ovog zaključka se (o)lako dolazi analizirajući sadržaj. Kako neko može da kaže za trojicu eminentnih inženjera „Vodovoda“ – da su „tzv. stručna komisija“?!
Naime, ti inženjeri imaju radnog staža više negoli svi uposlenici godina života. Prema podacima APR, 2019. godine tzv. fabrika vode je imala samo jednog (1) zaposlenog. Otuda je opravdano pitanje čiji su svi oni potpisi na pamfletu?