FESTIVAL KOBASICA I DOMAĆE RAKIJE U BELOM BLATU

Žitištanin Goran Reljić napravio je i ispržio najlepšu i najukusniju kobasicu na Trećem festivalu kobasica i domaće rakije koji je u subotu, 13. februara, održan u Belom Blatu. Žiri je odlučio  da drugo mesto pripadne Stojanu Žižiću, dok je treći, sa samo bodom manje, Miodrag Simić Bata iz Stajićeva.

Najbolju rakiju u Belo Blato doneo je Zoran Vučetić, čiji je žestoko piće iz domaće radinosti pobedili i u kategoriji rakija napravljenih od dunje. Na ovom festivalu svoju rakiju od grožđa izložio je i odbornik skupštine Grada, Đorđe Budimir i ubedljivo osvojio prvo mesto. Beloblaćani su, inače, proglasili najbolje proizvođače rakije od čak deset vrsta voća.

U subotu je Belo Blato bilo malo da primi sve koji su hteli da se takmiče u proizvodnji i prženju svežih kobasica, odnosno onih koji uživaju u pravljenju i ispijanju dobre domaće rakije. Na Trećem festivalu u Belom Blatu ovi proizvodi mogli su i da se kupe po povoljnim cenama, pa su mnogi posetioci sa manifestacije otišli punih cegera i kesa.
Z.D.

najboilja rakija iz kazana Vučetića najbolji majstori za kobasicu (s leva u desno) Žižić, Reljić i Simić ziri imao pune ruke posla na tanjiraci bilo mkobasice za sve beloblacane i njihove goste vese lo pod satrom jedina zenska ekipa DSC_0158_7624