FESTIVAL MUZIČKIH I BALETSKIH ŠKOLA: Nedelja za takmičenje i druženje

Svečanim koncertom orkestara Muzičke škole „Josif Marinković” sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina najavljen 61. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije koji je počeo danas i trajaće sve do subote, 13. maja. Festival su otvorili potpredsednik Pokrajinske vlade Mihalj Njilaš i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a domaćin je zrenjaninska Muzička škola.

Kako je rekao potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, ovaj Festival je od republičkog značaja, „uz nastup svih muzičkih i baletskih škola, što govori o njihovoj dobroj međusobnoj saradnji”.

horovi 002_

Gradonačelnik Janjić je podsetio da će naš grad ugostiti 660 učesnika iz 64 muzičke i baletske škole Srbije i izrazio nadu da će Zrenjanin, grad sa bogatom muzičkom tradicijom, i ovog puta biti dobar domaćin.

Učesnicima i gostima Festivala su poželeli dobrodošlicu i direktorka Muzičke škole „Josif Marinković”, koja je i direktorka Festivala, Danijela Radaković Derikrava i predsednica Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije Slađana Šegavčić.

Tokom trajanja Festivala biće održana još dva koncerta – učenice Muzičke škole „Josif Marinković” predstaviće se u sredu, 10. maja, u Svečanoj sali, u 19 časova, a najuspešniji učesnici u velikoj sali Kulturnog centra u subotu, u 19 časova.

B. Jajić

Foto: J. Njegović Drndak

horovi 001_