FINALE KUPA SRBIJE DRUGOG STEPENA ZA KOŠARKAŠE: Novi Pazar bolji u završnici

Košarkaši Svetog Đorđa večeras su u finalu drugog stepena Kupa Srbije poraženi od Novog Pazara u Žitištu, a rezultat je bio 79:89. Ekipa iz Žitišta je bila u vođstvu u većem delu meča, ali su gosti u poslednjoj četvrtini pokazali da su mnogo iskusniji i zasluženo su došli do pobede.  Novi Pazar je trenutno trećeplasirana ekipa u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije i svakako da je nadigravanje sa ovakvom ekipom Žitištanima neprocenjivo iskustvo.

 

– Zaista smo se sjajno držali, vodili i mislim da smo dali 100 posto svojih mogućnosti na ovom meču. Idemo dalje, spremamo se za nastavak prvenstva i za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu – kaže Marko Boljac, trener KK Sveti Đorđe.

Trener ekipe KK Novi Pazar je nekadašnji poznati košarkaš Oliver Popović, koji je uspešno nastupao i za Crvenu zvezdu i za Partizan.

– Ni jednog trenutka nismo hteli da potcenimo ekipu iz Žitišta, iako sam planirao da odmorim neke igrače nije to moglo da se desi s obzirom na to da su domaćini bili ravnopravan rival tokom čitavog meča. Mislim da je velika nagrada za obe ekipe da se nađu na finalnom turniru u Nišu. Želim  Žitištanima, a i mojim igračima dobre partije u Nišu – kaže Oliver Popović, trener KK Novi Pazar.

Pehare i medalje nakon završetka utakmice uručili su Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije  i Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Sveti Đorđe i Novi Pazar izborili su plasman na finalani turnir Kupa Radivoja Koraća koji će se igrati tokom februara u Nišu. Pored ove dve ekipe na završnici učestvuju još Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega leks, Borac iz Čačka i Dinamik.

KK Sveti Đorđe: Ostojić (11), Vulin (9), Čuč (10), Tomić (21), Krstanović (10), Miljanić, Ugrčić (9), Pavlović, Stanić (7), Šuput (2), Đokić, Bolozan.

D.Petrović

Marko Vulin u odbrani

 

Marko Ugrčić u akciji

 

Marko Tomić u napadu
Nikola Đokić