FUDBAL – PODRUČNA LIGA ZRENJANIN: PROLETER 2006 SELI SE U NIŽI RANG

Slavlje u Vojvodi Stepi

Nenad Bikić, sekretar Fudbalskog saveza područja Zrenjanin pehar je predao Radivoju Ćurčiću, fudbaleru Zvezde koji se na ovom meču oprostio od aktivnog igranja

Prvak Područne lige i novi član Vojvođanske lige je Crvena zvezda iz Vojvode Stepe koja će, posle deset sezona, ponovo nastupiti u tom rangu. Nakon utakmice poslednjeg kola, u kojoj su savladali Mladost iz Lukićeva (strelac Risto Klać), usledilo je veliko slavlje fudbalera, podmlatka i navijača crveno-belih.
Nenad Bikić, sekretar Fudbalskog saveza područja Zrenjanin pehar je predao Radivoju Ćurčiću, fudbaleru Zvezde koji se na ovom meču oprostio od aktivnog igranja. Svečana večera održana je nakon susreta, a gosti Stepčana bili su predstavnici klubova Područne lige, kao i brojni prijatelji kluba.


Rešena je i dilema ko će u baraž: to su drugoplasirani Naftagas iz Elemira i Banat iz Čente, tim koji je zauzeo treće mesto. Moguće rivale još uvek ne znaju, jer je ostalo da se odigra još jedno kolo u Područnoj ligi Pančevo. Kandidati za dva mesta u doigravanju su Radnički (Baranda), Potporanj i Partizan (Gaj).
U niži stepen takmičenja seli se Proleter 2006 koji je protekle četiri sezone bio područni ligaš. Zrenjaninci imaju isti broj bodova kao i 2. oktobar iz Kumana, ali lošiji međusobni skor (poraz 3:2 i 0:0). Kumančani će sačekati ishode baraža, od čega im zavisi status.
U poslednjem kolu dogodilo se jedno rezultatsko iznenađenje u duelu dva učesnika baraža. Čenćani su do vrha napunili mrežu Elemiraca, a golove su postizali Nikola Stojanović (3), Dragan Dobrić (3), Đorđe Bajkin (2), Srđan Raketić i Slobodan Eskić.
Pred početak utakmice ekipama su uručeni pehari za ostvareni plasman, a Nikola Stojanović je dobio trofej kao najusšeniji strelac sa 28 datih golova ove sezone.
N. M.