FUDBALER ROBERT BAKOŠ VRATIO SE U RADNIČKI ZRENjANIN

Naporan rad će se isplatiti

  • Ja sam rođeni napadač, ali ću u ovoj ekipi igrati malo povučenije. To nije problem, uklopiću se u taktičke zamisli trenera, kaže Bakoš

Pre dve sezone bilo je iznenađenje kada je Robert Bakoš napustio Radnički Zrenjanin i preselio se u Žitište, ali se u ovom prelaznom roku vratio među crveno-crne. Vrsni strelac jesenas je teško postizao golove u Vojvođanskoj ligi, pa u srpskoligaškom društvu želi da to nadoknadi.
– Treniramo dva puta dnevno, sredom i vikendom igramo kontrolne utakmice. Naporno je, ali će se isplatiti. Drago mi je što sam u ovoj ekipi, igrači i uprava mi daju podršku. Ambicije su nam opstanak. Smatram da ćemo cilj brzo ostvariti jer se na startu sastajemo sa direktnim konkurentima – kaže Bakoš.
Pošto se ekipa Radničkog profilisala jesenas, navijače zanima da li će Bakoš u toj postavi biti klasičan centarfor.
– Rođeni sam napadač, ali ću u ovoj ekipi igrati povučenije, što nije problem. Uklopiću se u taktičke zamisli trenera, ali prvo treba da se izborim za mesto u timu. Verujem da će ovo biti moja godina – zaključuje naš sagovornik.
Radnički Zrenjanin će odigrati kontrolne mečeve sa Teleoptikom, OFK Beogradom, Rakovicom i Vojvodinom 1928, a da bi sačuvali svoj teren igraće u gostima, na pomoćnim terenima stadionima ili na veštačkoj travi. Do sada su se Zrenjaninci sastali sa Proleterom 2006 i pobedili 2:0, strelci su bili Jovan Ponorac i Deni Teljigović. Savladali su i ČSK (2:1), golovima Nikole Grbića i Miljana Milivojeva, Krajinu (3:1), pogodili su Predrag Radosavljević, Robert Bakoš i Edonis Dačaj. U meču protiv srpskoligaša Mladosti iz Bačkog Jarka bilo je 2:2, a strelci su bili Miljan Milivojev i Žarko Matić.

N. M.