Gde je Zrenjanin na „bojištu“?

Piše: Dalibor Bubnjević

Izbori su praznik demokratije! To znači da u nedelju mogu da uživaju svi koji su upisani u birački spisak. Zašto ne bi uzeli učešće u praznovanju koje im stoji na raspolaganju. Mnogi će na navedeno retoričko pitanje odgovoriti brojnim obeshrabrujućim komentarima. Demokratski sistem uređenja daje im pravo na negativan stav o izlasku na birališta. Međutim, da li tada navedeni pesimisti imaju pravo da kritikuju političara o čijoj sudbini se odlučivalo.
Kakva je bila kampanja u našem regionu? Generalna ocena jeste osrednja. Mnogo više se očekivalo, kako od vlasti, tako i od opozicije. Razumljivo, lokalna administracija je insistirala na procesima koji su u toku (završetak šetališta na Bagljašu, okončanje rekonstrukcije vodovodne mreže na „Ruži Šulman“ i sl.). S druge strane, opozicija je oštricu usmerila ka nedovršenim projektima.
Uzimajući sve u obzir, zaključak je nedvosmilen! Nijedan od političkih aktera u Srednjobanatskom okrugu nije se dovoljno potrudio. Sve je delovalo uštogljeno i bezlično. Možda je to posledica činjenice da se bira saziv republičkog parlamenta.
Lokalni odbori političkih partija očito su zanemarili bitnu činjenicu! Buduće trase karijernih autostrada biće uslovljene uspehom na birlištima 3. aprila. Dakle, uprkos nacionalnim temama, fokus je ipak na Banatu! Ponovo se potvrđuje maksima, „misli globalno, deluj lokalno“.