NAJAVA DOGAĐAJA

DODELA NAGRADA I IZLOŽBA
U četvrtak, 31. marta, u 18 časova, u salonu Narodnog muzeja biće održana svečanost povodom dodele nagrada literarnog i likovnog konkursa „U poseti Svetom Savi”, koje organizuje Svetosavlje iz Zrenjanina. Na ovogodišnjem literarnom konkursu učestvovali su učenici osnovnih škola iz Zrenjanina i Opštine Žitište. Izložba dečjih radova nastalih povodom likovnog konkursa biće postavljena u holu Narodnog muzeja od 31. marta do 30. aprila. Postavku su priredile Vladislava Ignjatov, viša kustoskinja-istoričarka i Ivana Arađan, kustoskinja-istoričarka umetnosti.

DEČJA RADIONICA
U subotu, 2. aprila, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra biće održana radionica „Kako pametno koristiti Internet” škole računara „Nimiko”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

PREDSTAVA
U petak, 1. aprila, biće izvedena pozorišna predstava „Kerovi” u Kulturnom centru. Urnebesnu komediju o ljubavi, prijateljstvu, osveti i nasilju posmatranu iz ugla psa opisujući i ljudsku narav režirao je Erol Kadić. Glume Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov. Karte se prodaju na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.000 dinara.

BIOSKOPSKI PROGRAM
U subotu, 2. aprila, u bioskopu Kulturnog centra na programu je domaća filmska drama „Prolećna pesma” (Srbija, 2021, 72′), koja je premijerno prikazana na prošlogodišnjem FEST-u. Film je režirala Natalija Avramović, koja je ujedno i scenaristikinja ovog dugometražnog ostvarenja zajedno sa Ljubinkom Stojanović. Projekcija je u 20 časova. Dečji film „Škola magičnih životinja” prikazuje se u nedelju, 3. aprila, u okviru filmskog matinea (sinhronizovan je na srpski jezik). Projekcije su od 11 i od 16 časova. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

TRIBINA
U utorak, 5. aprila, održaće se tribina na temu „Ukrajinska kriza izazov 21. veka” u Kulturnom centru. Početak je u 19 časova. Uvodničar je Petar Jakšić, magistar istorije. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa.

PETAR GRAŠO
Koncert poznatog pop pevača Petra Graša biće održan u Kulturnom centru u subotu, 9. aprila, sa početkom u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, u zavisnosti od mesta sedenja, po ceni od 1.800 do 2.000 dinara.