GIMNAZIJALCI GOSTI GRADONAČELNIKA: Zanimljiva pitanja

Maturanti Zrenjaninske gimnazije (odeljenje 4/9) posetili su danas gradonačelnika Čedomira Janjića i u razgovoru sa njim izneli svoja razmišljanja i planove za budućnost. Imali su priliku da saznaju sve što ih je zanimalo vezano za rad Gradske uprave, gradonačelnika, njegovih saradnika i pomoćnika. Ovu posetu omogućila im je Ženska odbornička mreža čija je predsednica Lepa Željski Arambašić.

Ženska odbornička mreža organizovala je prvu posetu učenika Zrenjaninske gimnazije zasedanju Skupštine u decembru, a potom smo se dogovorili sa gradonačelnikom da učenici ponovo posete Gradsku upravu kako bi se upoznali i sa radom izvršne vlasti. Zamisao je da se đaci, koji odlaze na školovanje u druge gradove, upoznaju se sa radom lokalne samouprave i da vide da je Zrenjanin dobra sredina u koju oni treba da se vrate – izjavila je Arambašićeva.

Direktor Zrenjnaninske gimnazije Milan Radaković istakao je da je pomenuto odeljenje malo, ali odabrano. Od ukupno 17 učenika, 13 su kandidati za Vukovu diplomu. Mnogi od njih će se baviti informacionim tehnologijama, programiranjem, a ima i onih koje zanima politika.

Ove godine Gimnaziju će završiti 253 učenika. Nadamo se da će upisati željene fakultete i jednog dana biti uspešni, ostvareni ljudi na koje će se ovaj grad ponositi. Gimnazija je 26. maja domaćin Republičkog takmičenja iz istorije za sve srednje škole. Takođe, otvaramo i posebno informatičko odeljenje u koje će se upisivati đaci sa vrhunskim uspehom i informatičkim znanjem, a do sada se za ovaj smer prijavilo 53 učenika. Zrenjanin ima Tehnički fakultet, ali i veliku potrebu za stručnjacima iz ove oblasti, tako da će im stečena znanja na ovom smeru biti od velike koristi – naveo je Radaković

Đaci su bili posebno raspoloženi i postavljali su zanimljiva pitanja gradonačelniku.

Drago mi je što nas je gradonačelnik primio i što smo imali potpunu slobodu da ga sve otvoreno pitamo. Mene je zanimala promena imena našeg grada i dobio smo odgovor na pitanje. Učenik sam prirodnomatematičkog smera, a nakon završene škole planiram da upišem Tehnički fakultet – kaže Aljoša Lakatuš

Njegov drug iz razreda Luka Bjelica planira da se bavi softverskim inženjerstvom u Novom Sadu.

Moje pitanje se odnosilo na informacione tehnologije. Novo odeljenje koje se otvara u Gimnaziji je za svaku pohvalu i nadam se da će mnogo značiti budućim generacijama. Mi nismo imali tu priliku. Svima želim uspeh i sve najbolje na prijemnom ispitu – dodao je Luka Bjelica.

M.Malbaški

PRIJEM ZA DJAKE (3)